Πιθανή ημερομηνία παρουσίασης των iPhone 12

Στην εικονική εκδήλωση της Apple, η πλειοψηφία του κόσμου ανέμενε την ανακοίνωση της κυκλοφορίας της νέας σειράς iPhone 12. Αντ’ αυτού η Apple επικεντρώθηκε στα νέα Apple Watch 6, Apple Watch SE και τα νέα iPads. Η ημερομηνία ανακοίνωσης για τα iPhone 12, 12 Pro, 12 Max και πιθανά 12 Pro Max παραμένει στον αέρα (η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει καν τα ονόματα των κινητών τηλεφώνων). Ωστόσο, η καλύτερή μας εκτίμηση για το πότε η Apple θα ανακοινώσει τα τηλέφωνα είναι είτε στις 13 είτε στις 14 Οκτωβρίου.

Καταρχάς, η Apple δεν έχει δώσει επίσημες πληροφορίες και δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό. Αυτό που γνωρίζουμε, ωστόσο, είναι ότι το iPhone καθυστερεί σίγουρα μερικές εβδομάδες από το συνηθισμένο χρονοδιάγραμμα του Σεπτεμβρίου. Ακόμη και πριν να το επιβεβαιώσει η εταιρεία τον Ιούλιο, γνωρίζαμε ότι το ξέσπασμα του COVID-19  ανάγκασε τους προμηθευτές στην Κίνα να κλείσουν ή να λειτουργήσουν με περιορισμένες δυνατότητες. Αυτό επηρέασε όχι μόνο το απόθεμα της Apple το Σεπτέμβριο αλλά θα επηρεάσει και τις πωλήσεις. Η Apple έκλεισε, επίσης, τα καταστήματα λιανικής της στις ΗΠΑ, αν και τώρα μερικά έχουν ανοίξει ξανά υπό περιορισμούς.

Επειδή οι εκδηλώσεις για τα νέα iPhones της Apple συμβαίνουν συνήθως στα μέσα Σεπτεμβρίου, η καθυστέρηση μερικών εβδομάδων μας ωθεί στην επικράτηση του Οκτωβρίου. Και έχοντας ήδη πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του Σεπτεμβρίου, είναι μάλλον απίθανο η Apple να πραγματοποιήσει δύο εκδηλώσεις εντός του ίδιου μήνα.

Οι λόγοι για τους οποίους μια ημερομηνία στις αρχές έως τα μέσα Οκτωβρίου είναι η επικρατέστερη, είναι οι εξής: Το ιαπωνικό χρηματοοικονομικό πρακτορείο ειδήσεων Nikkei Asian Review ανέφερε ότι η Apple ξεκινά την παραγωγή για τα 5G iPhone της στα μέσα Σεπτεμβρίου. Η Apple θα θέλει επίσης αρκετές συσκευές να κινηθούν εγκαίρως για την περίοδο των Χριστουγέννων και τη Black Friday. Τέλος, είναι προς το συμφέρον της Apple να επιλέξει μια ημερομηνία όπου θα είναι σίγουρη ότι θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Αν και για καμία ημέρα του 2020 δεν μπορούν να είναι απολύτως σίγουροι ότι θα είναι μια τέτοια μέρα, οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που θα διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου κάνουν το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου μη ιδανική περίοδο για το λανσάρισμα.

Αυτό μας αφήνει προς συζήτηση τις πρώτες δύο εβδομάδες του Οκτωβρίου και επειδή η Apple θέλει να διοργανώνει τις εκδηλώσεις της κάθε Τρίτη ή Τετάρτη, οι μέρες που προκύπτουν είναι οι 6, 7, 13 και 14 Οκτωβρίου με επικρατέστερες τις 13 και 14 Οκτωβρίου.

Ακόμα και έτσι οι ημερομηνίες αυτές είναι μια εικασία, μιας και το 2020 μας έχει δείξει ότι είναι μια χρονιά ακατάλληλη για προγραμματισμό.

(πηγή: cnet.com)

 

Share: